ترکیب و ساختار نان سبوس دار
در ترکیب نان های سبوس دار منیزیم، روی، آهن و کلسیم از جمله موادی هستند که یافت می شوند. همه ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیباتی که در قسمت قبل برای سبوس اشاره کردیم نیز در این نوع نان موجود می باشند. ممکن است که به دلیل قرار گرفتن سبوس در حرارت موقع پخت نان بعضی از این ویتامین ها و مواد معدنی از خواصشان کاسته شود ولی با این حال از بین نمی روند و موقع مصرف سبوس به شکل نان جذب بدن می شوند.
تفاوت نان سبوس دار با نان ساده
ترکیبات نان فراوری شده با سبوس تقریبا شبیه نان سفید یا همان نان ساده است، فقط تنها تفاوتی که وجود دارد استفاده از آرد تیره در نان های سبوس دار می باشد، که باعث ایجاد تفاوتی جزئی در این نوع نان می شود. این تفاوت باعث شده تا نانی که دارای ترکیب سبوس است رنگ تیره تری به خود بگیرد و مزه آن نیز نسبت به نان سفید کمی متفاوت شود.

مزایای نان سبوس دار
مهم ترین علت استفاده از نان های سبوس دار خواص مفید آن برای بدن انسان می باشد. به دلیل وجود اسید فولیک و آهن در این نوع نان استفاده از آن می تواند روند رشد را در کودکان تسریع کرده و همچنین مواد معدنی و ویتامین های لازم برای آن ها را تامین کند.
پزشکان اعتقاد دارند که استفاده کردن از این نان نسبت به نان معمولی مزیت های زیادی دارد، ولی به دلیل خوش طعم بودن و جا افتادن نان سفید در بین مردم اکثر افراد نان سبوس دار را در برنامه غذایی خود قرار نمی دهند.
چه کسانی بهتر است از نان سبوس دار استفاده کنند؟
اول از همه کسانی که به سلامت خود اهمیت می دهند و به دنبال مواد غذایی سالم و مغذی هستند بهتر است به جای نان سفید معمولی از نان سبوس دار استفاده کنند.
قند بالای موجود در نان معمولی موجب شده بسیاری از پزشکان بیماران خود را از مصرف چنین نان هایی منع کنند در نتیجه بیمارانی که دیابت و یا قند خون دارند نیز با استفاده از نان های سبوس دار می توانند از مزایای آن بهره مند شوند.
این نان به دلیل خواص غنی و سرشاری که دارد برای مصرف کودکان و نوجوانانی که در سن رشد هستند نیز مفید بوده و والدین بهتر است استفاده از نان های سبوس دار را در برنامه غذایی فرزندان خود لحاظ نمایند.